Wsparcie w opracowaniu bezglutenowych makaronów o podwyższonych wartościach żywieniowych

Branża: produkcja żywności

Opis przedsiębiorstwa.

ARC-POL Makarony w swoim asortymencie posiada produkty z mąki durum oraz ze zwykłej mąki pszennej – jajeczne i bezjajeczne. Specjalnością firmy są krajanki, nitki i wstążki: 2-, 4-, 6-, 8- jajeczne. W 2019 ARC-POL wspólnie z firmą JAJ-POL ze Stanowic wprowadziły do sprzedaży jako pierwsze w Polsce 6 jajeczne makarony z jaj od kur z wolnego wybiegu pod wspólną nazwą Makarony Zagrodowe. W gamie makaronów z pszenicy durum posiadamy: spaghetti, kokardki, penne i świderki oraz makarony pełnoziarniste w różnych formach. Ważnymi segmentami produktowymi są również makrony typu tortellini / tortelloni i ravioli z różnorodnym nadzieniem: mięsem, serem, grzybami czy serem ricottą i szpinakiem oraz cała kategoria makaronów bezjajecznych w różnych formach: świderki, kolanka, muszle, łezki, łazanki, gwiazdki, literki.

Priorytetem dla firmy ARC-POL jest jakość oferowanych makaronów. Produkcja odbywa się z zachowaniem wymagań systemu bezpieczeństwa żywności HACCP ISO 22000 oraz systemu zarządzania jakością ISO 9001, a od 1.07.2016 firma pracuje wg. standardu FSSC 22000 będącego najwyższą kategorią certyfikacji międzynarodowej w zakresie bezpieczeństwa produkcji i magazynowania żywności.

http://arcpol.pl/

Potrzeby przedsiębiorstwa.

Potrzeba rynku.

Zakres zrealizowanych usług.